Treffiviikko

Huhhahhei… Kyllä voi koirienkin treffailu ottaa voimille 🙂 Viime tiistaina käytiin ensimmäistä kertaa Stellan luona Hirvaalla katsomassa, miten parivaljakolla sujuu ja mikä on juoksujen tilanne. Kovin tiukalta tilanne vielä vaikutti. Torstaina käytiin uudemman kerran ja edelleen kovin tiukkana Stella oli. Prinsessa lähtikin sitten minun ja Riemun mukaan Keminmaahan.

Perjantaina aamusta käytiin verikokeissa ja proget näyttivät, että la-su olisi otollisin hetki. Perjantai vedettiin koko porukka happea ja lauantaina yritimme treffejä jälleen, vaan eipähän siitä ensikertalaisilla mitään tullut. Ei vaikka meitä oli käsipareja useampi auttamassa. Stella seisoi todella hyvin, mutta heti kun Riemu vähääkään oikeaan suuntaan pääsi, niin Stella-tyttö äännähti ja hypähti liikkeelle. Ja tämähän oli kiltille Riemu-pojalle liikaa. Riemulle ensimmäinen astuminen vaatii helpon morsiamen, jolla on jo hyvän matkaa kokemusta, joten sopiva ehdokas otetaan mieluusti vastaan! Poika tarvitsee itseluottamusta astumiseen.

Kiitos Annelle, saimme sitten luvan käydä varasulhon eli Oula-pojan luona. Oulahan olikin todella innokkaana eli oikeasta hetkestä ei ollut epäilystäkään. Oula sai Stellan astuttua, mutta eivät jääneet kiinni. Sama juttu toistui eilen, paitsi että Stella oli selkeästi rennomman oloinen. Aika nyt sitten näyttää, onnistuuko pienten tilaus tällä tavalla ilman kiinni jäämistä.

Ultrassa käydään ja siihen asti on taas vain jännitettävä. Toivottavasti jännitys palkitaan!

Pentukyselyitä on tullut ihan järkyttävä määrä ja koska tätä nalkkia ei tapahtunut, niin otan alustavia varauksia vasta ultran jälkeen.

Pidetään peukut ja varpaatkin pystyssä, että pienokaisia olisi tuloillaan <3

Tässä enemmän tietoja Stellasta ja Oulasta:

Lapland Lord’s Princess Candy FI45070/17 Lapinlauhan Oula Okta Otonpoika ”Oula” FI23417/15
Väri: musta vaalein merkeinVäri: kermanvärinen
Silmät tark.: 09/19 okSilmät tark.: 03/19 ok
prcd-PRA: Terve vanhempien perusteellaprcd-PRA: Kantaja
Pompen: Normaali vanhempien perusteellaPompen: Normaali (N)
Lonkat: A/ALonkat: B/B
Kyynärät: 0/0Kyynärät: 0/0
Polvet:Polvet:
Nly: ERINly: FI MVA, EE MVA
Jalostustarkastus:Jalostustarkastus: Hyväksytty 17.2.2019, Tuula Pratt / Keminmaa
LTE:LTE:
Koe: –Koe: –
DM: Testattu terveeksiDM: Normaali
Jalostusindeksi: 112 ( heinäkuu 2020 )Jalostusindeksi: 102 ( heinäkuu 2020 )

Yhdistelmä koiranetissä. Sukusiitosprosentti 1,95 % kahdeksan polven mukaan.

Kumpikin vanhemmista on sekä Pompen että DM terveitä, joten pennut tulevat olemaan myös kyseisten geenien osalta terveitä. Prcd-PRA:n osalta pennut tulevat olemaan korkeintaan kantajia.

Stella on pyörittänyt sijoitusperheen pikkurillin ympäri, on pieni siro koirakuningatar. Rakenteeltaan todella erinomainen, mutta joka suhteessa kokoa toivoisin neidille vähän lisää.  Yllätyin, kuinka äärimmäisen rauhallinen Stella on ja mitkä hienot, kevyet liikkeet Stellalla on!

Oula-poika ei ole millään tavalla huono vaihtoehto Stellalle. Luonne on kultaa ja todella hyvän näköinenkin poika on! Oula ei ärhentele muiden kanssa, kotona on mamman poika 🙂

You may also like