Suurin on poissa

Rexi Rakas nukkui ikiuneen 2.6.2023. Koirien koira sai elää onnellisesti terveenä lähes koko elämänsä hilkkua vaille 16-vuotiaaksi, vain hormonikasvaimet häiritsivät 11-vuotiaana, kastroinnin jälkeen ne onneksi hävisivät kokonaan.

Olen äärettömän kiitollinen ja onnellinen, että Rexi meidät aikoinaan itse valitsi omaksi perheekseen ja ilostutti kaikkia vuoden 2007 joululahjana. Kun aikoinaan Rexiä lähdettiin kasvattaja-Siirin luota Jellukan kennelistä hakemaan ja kahvia pöydässä juotiin, ihmeteltiin mihin hävisi yksi pennuista. No, sehän oli Rexi, joka jo ulko-ovella odotti lähtöä omaan kotiinsa ilman, että ehdittiin valintaa perusteellisemmin pennusta vielä tehdä. Omapäinen ja kovin päättäväinen herra oli jo silloin.

Koti on ollut Rexille se maailman paras paikka. Rutiinit erittäin tärkeitä. Ruoka jos oli totuttu antamaan kello neljä, se piti tulla joka päivä lähes samaan aikaan. Ja nukkua piti saada niin pitkään kuin nukutti. Jos joku aukaisi verhon liian aikaisin, Rexiltä tuli kyllä pitkä suoraan silmiin tuijottava, syyllistävä katse. Rexin kanssa monesti viikonloppuina kahdestaan nukuttiinkin pitkään jos siltä tuntui. Kaipaan omaa nukkumattia!

Tämä ensimmäinen oma lappalainen sai minun kiinnostuksen syttymään moneen harrastukseen, kaikki aloitettiin TORKK:lta vuonna 2008-2009. Sen jälkeen kokeiltiin agilityä ja valjakkoa. Rexin myötä myös kasvatustoiminta ja eläinhierojan opinnot saivat alkunsa. Ja kaikille Rexin jälkeen tulokkaille papparainen on ollut niin tärkeä opettaja ja minun apukäsi kaikessa. Rexi opetti niin Repen, Elman, Martan, Mimmin ja vielä Missinkin käymään tarpeilla oikeassa paikkaa ja ohjasi sisään. Missi tosin alkoi puolestaan ohjaamaan Rexiä ja siitähän pappa ei paljoa perustanut.

Viime talvena Missi yllättäen alkoi nukkumaan Rexin paikoissa ja ottamaan enemmän ohjaksia haltuunsa. Siitä päättelimme, että lauman johtaja on ehkä väistymässä ja uusin tulokas valtaamassa paikkaa. Missi on hyvin monella tapaa samanlainen kuin Rexi. Omaa samaa hiljaista viisautta, kaikkea ei tarvitse erikseen opettaa, vaan lukevat ihmisiä ja tilanteita äärettömän hyvin. Ovat kohteliaita koiria. Uusien asioiden suhteen ovat varovaisen viisaita. Haluavat tutustua kaikkeen uuteen rauhassa, eivät suin päin syöksy uusiin tilanteisiin ennen kuin se on todettu varmasti turvalliseksi. Ei usko omistajan vakuutteluun, vaan haluaa itse tutkia asiat turvallisiksi.

Olet Rexi sydämessä aina ja ikuisesti, minun luottokaveri. Minun kanssa harrastit, mutta loppujen lopuksi isäntää seurasit.

Uskon ja toivon, ettei papparaisen ole tarvinnut pitkään kärsiä. Jotain on ollut vikana, mutta reippaana Rexi on kävellyt pitkiä lenkkejä, ollut pirteä, syönyt ja juonut hyvin, kunnes se viime perjantaina loppui. Eläinlääkärissä kurkusta löytyi pahanlaatuinen kasvain, joka jatkui pitkälle nieluun. Päätös oli selkeä ja Rexille paras. Se lohduttaa.

Iso, lämmin kiitos kaikille osanotoista!

”Lähetämme sinut matkaan, käsiin, jotka ovat kestävämmät. Syliin, joka on kaikkia sylejä suurempi. Kiitos Rexi Rakas, että olit!”

Rexin muisto elää näissä jälkeläisissä:

Rexin pentueet ( 8 pentuetta, 35 pentua ):

v. 2011 Rexin ja Millan pennut

v. 2013 Rexin ja Viivin pennut

v. 2013 Rexin ja Myrtin pennut

v. 2013 Rexin ja Niehkun pennut

v. 2013 Rexin ja Millan pentu

v. 2014 Rexin ja Lunan pennut ( Norja )

v. 2015 Rexin ja Vanin pennut

v. 2016 Rexin ja Saajven pennut ( Ruotsi )

You may also like