Martta eläinlääkärissä, hyviä ja huonoja uutisia…

Raskas oli meillä reissu Ouluun eläinlääkäriin, varsinkin se tulo. Sekä hyviä että huonoja uutisia saatiin… Hyvää oli se, että neidin silmät olivat terveet ja polvet luokkaa 0/0 eikä sydämessä ollut mitään vikaa. Kyynärät oli kuvaajalääkärin mukaan myös 0/0, mutta koska kuvat oli sangen kehnot, ei kennelliitto niitä hyväksynyt. Jossain vaiheessa kuvat tulee ottaa uudelleen. No sitten se järkyttävin uutinen, Martan lonkat lausuttiin kennelliitossa D/D tuloksella! Missään vaiheessa, en missään vaiheessa tällaista tulosta olisi odottanut, koska neidin lähtökohdat ovat niin hyvät. Nyt aihetta pari päivää sulatelleena tästä voi jo keskustellakin, ensimmäiset päivät asiaa joutui todella syvään sulattelemaan ja valvomaankin, yöunethan siinä parilta yöltä menivät 🙁 Eniten mietin sitä, miten asia tulee Marttaa jatkossa vaivaamaan, jääkö rekihommat vain haaveeksi jne.

No, onneksi meillä oli kouluviikonloppu ja eläinlääkärin luennot, joten sain aika monta kertaa otettua ( yllätys, yllätys ) aiheen luennoilla esille ja keskustelua aikaiseksi. Luennoiva lääkäri oli sitä mieltä, että C ja D-lonkkien ero on selkeästi siinä, että D-lonkissa on jo selvästi nivelrikkoa nähtävillä. Martan kuvannut lääkäri arvioi lonkat C:ksi ja syynä löysyys.

Paljon puhuttiin myös ympäristötekijöiden vaikutuksesta, kuten ravinnon merkityksestä, mutta sivuutin tässä kohtaa aiheen, koska onnistuneesti samalla ruualla on jo meillä kaksi A-lonkkaista kasvanut. Eli, en usko siihen tekijään ainakaan nyt tässä tapauksessa.

Alkuviikosta yhteys kennelliiton lääkäriin, josta tuli vastaus: ” Martan lonkkamaljat ovat matalat ja löysät. Hyvää on, ettei nivelrikkoa ole havaittavissa”. Jippii! Pieni, pieni toivon kipinä siis on, että neiti vielä kehittyisi tiiviimpään suuntaan 🙂 Vuoden päästä mennään uusintakuviin ja siihen asti toivotaan parasta. Toivotaan kaikki!

Neiti töttöröönä kuviin menossa…

                                 ja neiti töttöröönä kuvien jälkeen 🙂

You may also like

Vastaa