Kuulumisia

Tiuku-mamma

Meillä voidaan paksusti, Tiuku kasvattelee vielä muutaman päivän masuaan 🙂 Niin kivaa jännitystä ilmassa! Painoa neidille on tullut astutuksen jälkeen 4,6 kg. Rantuksi alkoi eilen, nyt ei kelpaa muut kuin kanan kaulat 🙂

Tiuku on niin paljon saman näköinen kuin Elma-mummu, että useamman kerran on kasvattaja-mamma Elmaksi kutsunut 😀 Samanlainen porisija on kuin äitinsä Didi ja utelias!

Kesäpaikkaan muutettiin reilu viikko sitten, jossa on helpoin pentujen kanssa olla. ”Talvitalo” on myyty, joten pientä kiirettä on nyt ilmassa, kun vielä Tornion paritalokin on viimeistelyä vaille valmis. Mutta, onneksi talon tyhjentämiseen on aikaa 15.5 asti ja urakka on jo hyvällä mallilla. Tämä viikko mennään kumminkin täysin Tiukun ehdoilla.

Pennutustila tehtiin nyt salin puolelle, täällä saadaan rauhassa kahdestaan ottaa uusia tulokkaita vastaan 🙂

Riemu-Petteri

Perjantaina käytiin Riemu Petterin kanssa Oulun Kamussa tutkimassa astutusongelmaa. Kahden morsiamen kanssa on Riemu treffailua yrittänyt, mutta yritys on kaatunut runsaaseen verenvuotoon. Iso huoli on asiasta ollut, Riemu on niin kaikin puolin täydellinen uros. Hyvän luonteinen, terve ja hyvän kokoinen uros. Ja onhan Riemu ihan älyttömän komea!

Huoli onneksi oli täysin turha, Riemussa ei ole mitään vakavaa vikaa! Päinvastoin! Pojan näyte oli täysin priimaa ja ainoa verenvuodon selittävä tekijä oli siittimessä oleva nirhauma. Todennäköisesti innokkaana uroksena vahingossa tökkinyt väärään paikkaan.

Todella iso kiitos Satulle ja Minnalle Tornioon, kun saimme juoksuisen Vappu-tytön hajuja houkuttimeksi mukaan!!!!

Missi-mussukka

Missi-tyttö kasvaa ja sai jo ensimmäisen rokotteen viime viikolla. Painoa tytöllä oli 7,2kg, mikä on tasan saman verran kuin siskopuolella, Mimmillä oli samaan aikaan. Tasaista tahtia kehittyy ja oppinut on jo vaikka mitä. Sattuneesta syystä Missi on mamman silmäterä ja mukana tietysti kaikkialla. Vähän on tyttöä välillä kyllästyttänyt pitkät maalauspäivät Tornion työmaalla, mutta iloa on tuoneet uudet, kivat koirakaverit. Näistä tietysti yhtenä Dina-sisko ja Usva-systeri, joka kävi myös Missiä ilahduttamassa. Tytöt leikkivät keskenään todella hiljaa, ei minkäänlaista ääntä kaksikosta kuulunut 🙂

Väsynyt työmaavalvoja 🙂
Missi ja Dina
Usva jo 7 kuukautta

Martta ja Missi

Nyt kävi niin, jota olisin toivonut myös Martan ja Mimmin kohdalla, että Martta ystävystyy toden teolla uuden tulokkaan kanssa. Niin mahtavaa, kun Missi on nyt sulattanut täysin Martan sydämen. Martta opettaa ja huolehtii upeasti Missistä. Missi saa jopa luut Martalta, jota ei ole tapahtunut kenenkään koiran kohdalla ikinä ennen.

Tytöt päiväunilla 🙂

You may also like