Esittelyssä LL Sir Albert ”Alpi”

Olisi mahtavaa saada tälle vuodelle kerättyä kaikista omista kasvateista tuoreimmat kuulumiset ja esittelyt kuvien kera. Omistajat siis huomio, minulle voi laittaa tulemaan kuvia ja kuulumisia, kerään kaikista omat esittelyt tänne kennelin sivuille 🙂

Aloitetaan, kuinkas muutenkaan kuin ihka ensimmäisestä omasta kasvatista, A-pentueen Alpi-pojasta, joka syntynyt 17.6.2015. Alpi täyttää siis tulevana kesänä 6-vuotta. Poika parhaassa iässä 🙂

Alpi syntyi siis A-pentueen ensimmäisenä, erittäin potrana poikana. Syntymäpaino oli hurjat 500g. Tarkka syntymäaika hoitokortin mukaan 3:40. Elma-mammalla oli tuolloin 17.6 tiineyden 59 pv. menossa. Alpi avasi silmänsä maailmalle pentueen viimeisimpänä, 13 päivän vanhana. Luovutushetkellä 7-viikon ikäisenä Alpi painoi 4,8kg. Tänä päivänä Alpi on säkäkorkeudeltaan 51,5 cm ja painaa n. 23 kg eli poika on isoisäänsä tullut. Rexi-pappa on saman kokoinen uros. Repe-isä taas pienempi, säkä 48cm ja painaa n. 20 kg.

A-pentueen vanhemmat, Repe ja Elma:

Volhardin pentutestissä Alpin tulkinta: ” Tämän tyyppinen koira hyväksyy ihmisen helposti johtajakseen ja on paras vaihtoehto tavalliselle koiran omistajalle. Se sopeutuu nopeasti uusiin tilanteisiin ja sopii hyvin vanhusten ja lasten koiraksi, vaikka saattaa olla liian aktiivinen joissain tilanteissa. Hyvää ainesta tottelevaisuuteen.”

Repen ja Elman yhdistelmä sai aikoinaan Lappalaiskoirat ry:n jalostustoimikunnan hyväksynnän. Jalostustoimikunta tarkastaa yhdistelmät terveysriskien ja koirakannan mahdollisimman monipuolisen jalostuskäytön näkökulmasta. Tästä huolimatta kaikkien harmiksi Alpi sairastui epilepsiaan, lääkitys on aloitettu v. 2020 toukokuussa. Jalostustoimikunta on kaiken sen tiedon varassa, joista me kasvattajat ilmoitamme eli on meidän jokaisen vastuulla ilmoittaa jokaisesta sairaustapauksesta. Vain tällä tavalla toimimalla voimme edistää terveen rodun jalostamista. Toivon, että jokainen kasvattaja toimii vastuullisesti.

Onneksi lääkitys auttaa elämään lähestulkoon tasapainoista koiran elämää. Epilepsiaa lukuun ottamatta poika on ollut täysin terve. Omistaja-Päivin mukaan Alpi on kiltti, vauhdikas, utelias ja kaikkeen innolla osallistuva. Impulsiivinen ja innokkaan utelias. Poika on ikänsä sujuvasti matkustellut junalla eteläisen ja pohjoisen Suomen väliä.

Kesällä 2018 Alpi sai karvakaverin, kun Villi-Joikhu Päivänsäde ”Ronja” muutti pojan kaveriksi. Alpi otti kaverin hyvin vastaan.

Parhaillaan molemmat karvakamut nauttivat pohjoisessa lumesta ja rennoista pakkaspäivien vietosta.

Oikein ihanaa uuden vuoden aloitusta sinne Alpille, Ronjalle ja koko ”palvelusväelle” ! Onnellisia ja terveempiä tassutteluja vielä monia vuosia eteenpäin! Suuri kiitos Päiville kuvista ja Alpin kuulumisista.

You may also like