Kennelistä

Meillä pennut kasvavat perheen parissa, niin ihmis- kuin koiralaumankin. Pieniä lapsia perheessä ei enää ole, mutta kylässä lapsosia käy, jolloin tottumista myös näihin ”viikareihin” saadaan.

Pentuaikana pienten kanssa totutellaan erilaisiin kodin ja ympäristön ääniin sekä pyritään liikkumaan mahdollisimman erilaisissa paikoissa, jotta pentu tottuisi monipuolisesti eri ympäristöihin. Yritän saada pennuille mahdollisimman paljon vahvistavia ja positiivisia kokemuksia matkan varrelle. Käydään läpi myös pentutestit, joilla haluan saada edes pientä käsitystä siitä, millaisia yksilöitä pentuloiset ovat ja minkälaisiin koteihin ne luonteensa/käyttäytymisensä puolesta parhaiten sopisivat. Annan omistajille mukaan nämä testitulokset, niin niitä voidaan sitten yhdessä tulkita myös vanhemmalla iällä. Mielenkiintoista on nähdä, kuinka hyvin tulokset sitten pentujen aikuistuessa paikkaansa pitävät. Näitä tuloksia voin ajan mittaan hyödyntää jalostuksessa yhdessä luonnetestien ja koetulosten kanssa.

Pyrin jalostusvalinnoilla siihen, että jokaisen kohdalla voin itse miettiä ottavani yhdistelmästä laumaani uuden tulokkaan. Tavoitteenani on saada mahdollisimman monipuolisia, terveitä harrastuskoiria, joiden laatu korvaa määrän, toivottavasti! Näinpä jokaisesta yhdistelmästä voidaan pentu tarpeen mukaan sijoittaa.

Pennut pääsevät omiin koteihinsa aikaisintaan 7 viikon ikäisinä, jolloin ovat eläinlääkärin tarkastuksessa käyneet ja ovat sirutettuja. Madotan pennut kolmeen kertaan pentuaikana ( 3, 5 ja 7 viikon ikäisinä ). Rekisteröin pennut Kennelliittoon. Voin uuden omistajan niin halutessaan liittää Lappalaiskoirat ry jäseneksi.

Pentu saa mukaansa runsaan pentupaketin ruokinta- ja hoito-ohjeineen sekä minun elinikäisen tuen. Haluan olla mukana kasvattieni elämässä, niin hyvässä kuin huonossakin. Kaikki koiriin liittyvä tieto on siis aina ja milloin vain tervetullutta! Ja lämpimästi tervetuloa, jos vaihtoehtoiseen eläinterapiaan ( hieronta, homeopaattiset hoidot ) on tarvetta.

Koska suomenlapinkoira kuuluu Pevisa-ohjelmaan, toivon syvästi jalostustyön puolesta, että kasvattini käytetään terveystutkimuksissa. En velvoita ketään käyttämään kasvatteja terveystutkimuksissa taikka näyttelyissä, mutta jalostustyön kannalta suosittelen sitä.

Varausmaksu ( 150€ ) maksetaan, kun tuleva omistaja on nähnyt pennun ja on näin varma tehdystä valinnasta. Varausmaksu on osa pennun kokonaishintaa. Jos ostopäätös peruuntuu, varausmaksua ei palauteta.

Soitellaan, p. 040 350 2733 ( mielellään iltaisin ) tai sähköpostitse milloin vain: marika.neijonen-vaha(at)laplandlords.com